Trend 2022

Cum iau naștere tendințele și de unde provine de fapt cocorul?

 

Tendințele cromatice sunt o oglindă a curentelor sociale și, prin urmare, nu sunt niciodată o surpriză, ci pot fi anticipate. Sarcina ColourDesignStudio este de a detecta, observa și filtra astfel de tendințe și evoluții. Bineînțeles, facem acest lucru împreună cu alți cercetători și luăm în considerare și așa-numitele mega-tendințe: problemele importante care ne mișcă societatea - ce îi preocupă pe oameni, ce ne dorim?

Pentru noi, acest lucru include, de asemenea, dezvoltarea în continuare a nuanțelor la modă pentru designul de perete: ce combinații de culori creează ce stări de spirit, ce rol joacă formele și materialele, ce tehnici noi folosim pentru a crea punți sau pauze interesante? Și cum pot fi toate acestea transpuse în realitate?

Interpretăm și dorim să inspirăm, dar rămânem în mod deliberat pragmatici. Diversitatea din cadrul echipei ne ajută să facem acest lucru, deoarece înseamnă că o gamă largă de competențe se pot completa perfect între ele: În total, în FarbDesignStudio lucrează 20 de angajați - aceștia provin din domeniile arhitecturii, designului interior, designului cromatic și designului multimedia, iar unii dintre noi sunt, desigur, și maeștri pictori.

Inspirație din trecut

Faptul că tendințele își au adesea originea în stradă a fost deja semnalat în UNIKAT #1.

În acest moment, observăm, de asemenea, multe tendințe retro. În modă, de exemplu, sunt anii '70, în obiectele de design interior, la culori și materiale din Art Deco sau din anii '70 și '80 (postmodernism și Memphis). Din cocor din actualul UNIKAT #5 era deja în vogă la mijlocul secolului trecut (anii '50 și '60). Mai ales acum, suntem fascinați de această pasăre, care reprezintă libertatea și fericirea. Micul nostru cocor din lemn este un adevărat Midcentury!