Lacuri pentru metal

Lacuri pentru metal

Vopsirea metalelor cu lac

Atunci când se construiește sau se renovează o casă, ușile, balustradele, stâlpii și gardurile sunt adesea renovate și ele. Cu toate acestea, odată cu trecerea timpului, obiectele metalice își pierd strălucirea naturală. Aici, lacurile se pretează în mod ideal. 


Diferitele lacuri pentru metal

Lacul de protecție este cel mai potrivit pentru elementele din metal care sunt expuse la vânt și la intemperii. Acesta este valabil în cazul gardurilor, de exemplu. Aceasta protejează materialul de efectele umezelii și ale radiațiilor UV, împiedicând metalul să se deterioreze.
În plus, există lacuri colorate prin intermediul cărora metalul poate fi nuanțat în diverse culori.


Trebuie să fie lac pentru metal?

Da, lacurile colorate, lacurile de protecție și altele produse similare pentru metal sunt optimizate pentru prelucrarea acestui tip de material. Acest lucru înseamnă că vopseaua are proprietăți precum protecția împotriva coroziunii, care sunt importante pentru conservarea materialului. Atunci când se utilizează lacuri, acestea trebuie să fie optimizate pentru suportul respectiv.


De ce să lăcuiești?

Metalele sunt lăcuite din diferite motive. Pe de o parte, lacul conferă metalului un aspect proaspăt. Pe de altă parte, lăcuirea are motive funcționale. La interior, lacul protejează metalul de uzura de zi cu zi. Un exemplu în acest sens sunt caloriferele. Pentru solicitările chimice, pe piesele metalice din unități de producție din fabrici și uzine,  există lacuri speciale de protecție. La exterior, lacul protejează împotriva efectelor vântului și ale vremii: suplimentar, lacul previne în toate situațiile formarea ruginei pe metale.


Ce metale pot fi vopsite?

Atunci când cumpărați un lac pentru metale, asigurați-vă că acesta este potrivit pentru materialul pe care urmează să fie aplicat. În acest sens multe tipuri de metal pot fi vopsite cu lac. Distribuitorii specializați Caparol oferă lacuri pentru fier, oțel și aluminiu. Dar și suporturile din cupru, alamă și zinc pot fi, vopsite și protejate cu produse adecvate. Dacă nu sunteți sigur, vă recomandăm să cereți sfatul unui expert.

Vopsirea corectă a metalului

 • Orice metal, fie că este vechi sau nou, trebuie să fie lucios din punct de vedere estetic înainte de prelucrare. Acest lucru înseamnă că: nu trebuie să prezinte nicio contaminare sau pete de rugină.
 • De regulă, acesta se șlefuiește în prealabil sau se curăță prin sablare.
 • După ce metalul a fost curățat, se aplică un grund. Acesta asigură faptul că metalul nu va rugini.
 • După un timp de uscare suficient, se aplică lacul peste grund. Aceasta are nevoie de până la o zi pentru a se usca, după care procesul de vopsire este finalizat.
   

Îndepărtarea lacului

În cazul în care există un strat vechi de vopsea pe metal, nu se recomandă șlefuirea acestuia. În schimb, vă recomandăm să îndepărtați vopseaua cu spray și lacul convențional de pe metal cu decapant. Decapanții de vopsea sunt compuși chimici care dizolvă straturile vechi de vopsea și lac. În cele mai multe cazuri, decapanții de vopsea sunt disponibili sub formă de gel. În mod ideal, acestea sunt lăsate să acționeze peste noapte, după care vopseaua veche poate fi îndepărtată cu apă și o spatulă.


Spray sau lac de vopsea pentru metal?

Metalul este acoperit cu vopsea convențională, folosind o pensulă, o rolă de vopsea sau o vopsea cu pulverizator. Pensulele și rolele de vopsea sunt utilizate pentru suprafețe mai mici care necesită o muncă deosebit de atentă și precisă. Vopseaua spray pentru metal este utilizată pentru suprafețe mari fără ornamente. Vopseaua prin pulverizare permite o muncă mai rapidă și mai uniformă. În afară de aceasta, nu există diferențe majore între vopsele.

Produse de la Caparol

Gama Caparol cuprinde numeroase lacuri care sunt potrivite pentru aplicarea pe metal, atât la interior, cât și la exterior. Lacurile noastre uimesc prin ușurința aplicării și prin rezistența ridicată a culorilor.  Chiar și după ani de zile, metalul vopsit strălucește ca în prima zi. La cerere, distribuitorii specializați Caparol oferă și lacuri pulverizabile. Dacă aveți întrebări, experții vor fi bucuroși să vă ajute să găsiți produsul potrivit pentru fiecare proiect.


Concluzie: Un aspect proaspăt pentru metal

 • Lacurile pentru metal există sub formă de lacuri de protecție, lacuri grund și lacuri colorate.
 • Pentru metale trebuie utilizate lacuri speciale, deoarece produsele pentru lemn, de exemplu, nu aderă pe metal.
 • Vopsirea metalului oferă, pe de o parte, un aspect proaspăt, iar pe de altă parte, vopseaua protejează metalul de coroziune, de efectele vântului și ale vremii dar și de substanțele chimice.
 • Înainte de vopsire, metalul este șlefuit și grunduit, iar straturile vechi de vopsea se vor îndepărta cu decapant.
 • Lacul este disponibil în consistență pentru vopsirea cu pensula și cu rola, dar și pentru pulverizare.

Top 6 lacuri Caparol

Fără griji în toate privințele, bun în toate privințele: 6 lacuri pentru toate cazurile

CĂTRE PRODUSE