Recunoașterea preciziei dimensionale

Recunoașterea preciziei dimensionale

Recunoașterea preciziei dimensionale

Clasificarea corectă a componentelor din lemn

Fiind un material natural, lemnul este supus unei proprietăți foarte speciale: umiditatea îl face să își schimbe volumul, să se umfle și să se micșoreze, să se deformeze și să își "schimbe dimensiunile" la propriu. Această proprietate este tolerabilă pentru elementele structurale, cum ar fi gardurile sau scândurile, deoarece modificările de volum ale materialului nu le afectează funcția. Situația este diferită pentru componentele care nu trebuie să-și schimbe dimensiunile - de exemplu ferestrele sau ușile. Aici, un grad ridicat de protecție a lemnului împotriva umidității este indispensabil, deoarece deformările ar îngreuna funcția sau ar împiedica-o complet. Prin urmare, componentele din lemn sunt împărțite în trei categorii conform DIN EN 927: stabile din punct de vedere dimensional, stabile din punct de vedere dimensional limitat sau nestabile din punct de vedere dimensional. În funcție de clasificare, diferite produse sunt special potrivite pentru acoperirea acestora.

Componente stabil dimensionale          

Lemnul își poate modifica dimensiunile doar într-o măsură foarte mică, cum ar fi în cazul ferestrelor sau ușilor.

Componente parțial stabil dimensionale

Sunt permise modificări dimensionale într-o măsură limitată - de exemplu, pentru parapeții balcoanelor sau obloanele ferestrelor.

Recomandarea produsului

Vopsele pentru lemn, cum ar fi Capadur Wetterschutzfarbe NQG și lazuri în strat subțire sau mediu, cum ar fi Capadur UniversalLasur, Capadur DecorLasur, UniversalLasurGeo, Capadur SilverStyleCapadur GreyWood și Capadur TwinProof.

Componente instabil dimensionale      

Dimensiunile lemnului se pot modifica la nesfârșit, de exemplu, în cazul gardurilor sau al scândurilor.              

Recomandarea produsului

Vopsele pentru lemn, cum ar fi Capadur Wetterschutzfarbe NQG și lazuri în strat subțire sau mediu, cum ar fi Capadur LasurGel, Capadur UniversalLasur, UniversalLasurGeo, Capadur SilverStyleCapadur GreyWood și Capadur TwinProof.