Vopsea de dispersie pentru fiecare casă

Vopsea de dispersie pentru fiecare casă

Vopsea de dispersie pentru fiecare casă

În cazul în care locuința urmează să primească un nou strat de vopsea interioară, se utilizează de obicei vopsea de dispersie. Datorită proprietăților sale speciale, aceasta este cea mai frecvent utilizată vopsea de interior. Pe această pagină vă explicăm totul despre vopseaua de dispersie. Din ce constă aceasta? Ce subcategorii de vopsea de emulsie există și ce proprietăți disting această vopsea de perete? În plus, oferim o perspectivă asupra gamei de vopsele de dispersie pentru interior de la Caparol.

Din ce este făcută vopseaua de dispersie?

Vopseaua de dispersie, după cum sugerează și numele, se bazează pe o dispersie. Aceasta este denumirea chimică pentru un amestec de două substanțe care se dizolvă sau se amestecă greu una în cealaltă. În cazul vopselei de perete, diferitele substanțe sunt materiale de umplutură, lianți și solvenți, pigmenți de culoare și aditivi. Vopseaua de dispersie pentru interior conține de obicei acrilat sau rășini sintetice ca lianți - acestea asigură aderența vopselei la perete atunci când se usucă. Materiile de umplutură și aditivii conferă vopselei proprietățile sale speciale, cum ar fi opacitatea, în timp ce pigmenții de culoare sunt responsabili pentru tonul de culoare al dispersiei de interior.

Cazul special: vopseaua latex

Vopseaua din latex este o vopsea de perete extrem de robustă, care este hidrofugă și rezistentă la pete. În trecut, aceste vopsele conțineau latex natural, seva de latex din arborele de cauciuc. În zilele noastre, controlăm aceste proprietăți prin intermediul liantului și al aditivilor. Prin acest termen ne referim la aditivi. Substanțele adăugate conferă vopselei proprietățile sale robuste, denumirea de vopsea cu latex se referă la acest lucru - deși astăzi nu mai există latex în vopsea.

Către produse

Proprietăți ale vopselei de dispersie

Nu degeaba vopseaua de dispersie este cea mai frecvent utilizată vopsea de interior. Este acoperită cu un strat gros, ceea ce înseamnă că este suficient de groasă și, în majoritatea cazurilor, oferă deja o acoperire excelentă după primul strat. Termenul de strat gros este adesea confundat cu grosime. Acoperit gros înseamnă că vopseaua lasă pe perete un strat de grosime suficientă; vâscos se referă la consistența masei. Vopseaua cu dispersie se usucă rapid și are un miros redus - ideal pentru orice casă, deoarece acest lucru înseamnă că nu există un miros enervant de vopsea. Și: vopseaua de emulsie aderă excelent la majoritatea suprafețelor. Un alt mare avantaj al vopselei de emulsie este că poate fi colorată în mai multe nuanțe decât orice alt tip de vopsea.
Împărțim vopselele de interior în mai multe clase de lavabilitate, care indică cât de robustă este o vopsea. Clasa 1 este excepțional de rezistentă și poate suporta curățarea cu apă și o periere delicată. Clasa 5 rezistă cel mai puțin la stres și abia suportă curățarea. Dacă o vopsea de dispersie are clasa 2 de lavabilitate, de exemplu, aceasta înseamnă că este de înaltă calitate și foarte robustă. Curățarea cu apă și o perie naturală este posibilă fără probleme.

Printre produsele noastre de...

Vopseaua de dispersie poate fi acoperită fără probleme dacă se dorește o nouă nuanță de culoare. Apropo de culori: Vopselele de dispersie Caparol pot fi colorate în majoritatea nuanțelor dorite de către comercianții specializați. Datorită gamei uriașe de culori Caparol, nu există limite pentru creativitate atunci când vine vorba de pictura interioară. Pentru zugrăvirea exterioară, oferim vopsea de dispersie pentru exterior - aceasta nu este potrivită pentru utilizare în interior.

Cum se face vopseaua de dispersie colorată

Culoarea clasică pentru vopseaua de dispersie pentru interior este albul. Dacă se dorește mai multă culoare în interior, vopseaua de dispersie este cea mai potrivită. Culoarea poate fi aleasă în funcție de propriile nevoi - albul vechi este de domeniul trecutului. Fie că este vorba de gri, negru sau de culori strălucitoare, cum ar fi galben, roșu și albastru - distribuitorii specializați Caparol nuanțează vopseaua de dispersie cu ajutorul sistemului ColorExpress de înaltă calitate.

Acest lucru se face cu ajutorul tehnologiei de ultimă generație a calculatoarelor și sistemelor. Stația ColorExpress preia nuanța de culoare dorită și o amestecă într-un timp foarte scurt. Avantajul: Tehnologia formulează și stochează fiecare ton de culoare în parte. Acest lucru face posibilă reordonarea oricărei culori la o dată ulterioară. Cu ajutorul procesului ColorExpress, sunt disponibile peste cinci milioane de culori.

Identifică vopseaua de înaltă calitate

În cazul în care lucrările de zugrăvire sunt încredințate unui profesionist, acesta se asigură că folosește vopsea de înaltă calitate. Un profesionist poate recunoaște o vopsea de dispersie bună pentru interior după mai mulți factori, cum ar fi opacitatea, clasa de lavabilitate și intensitatea culorii. Dacă vopseaua are performanțe slabe în toate domeniile, înseamnă că este de calitate inferioară. Vopseaua care este prea groasă este, de asemenea, de calitate inferioară. Aceasta îngreunează vopsirea, iar consistența groasă înseamnă că se folosește mai multă vopsea decât este indicat pe ambalaj. Vopseaua prea subțire nu este, de asemenea, bună, deoarece aderă prost la perete și se poate crăpa pe măsură ce se usucă. În acest caz, îngroșați vopseaua cu cretă sau talc. Etichetele indică caracteristicile de calitate ale vopselelor de înaltă calitate de pe găleată. Dacă acestea lipsesc, acest lucru vorbește despre o vopsea care nu a fost concepută pentru cele mai înalte exigențe.

Diferențe între silicat și dispersie

Nu numai vopseaua de dispersie este disponibilă pentru uz interior, vopseaua silicatică este, de asemenea, potrivită pentru zugrăvit. Vopseaua silicatică este respirabilă și are o alcalinitate naturală datorită componentelor sale minerale. Acest lucru înseamnă că vopseaua silicatică este capabilă să lege acidul de pe pereți și tavane. Aceste proprietăți inhibă formarea de mucegai. Acest lucru face ca vopseaua silicatică să fie ideală în încăperile umede. Dacă aveți întrebări cu privire la ce tip de vopsea este potrivit pentru viitoarea lucrare de zugrăvire, un specialist vă va putea ajuta.

Vopseaua silicatică se poate aplica peste vopseaua de dispersie?

Vopseaua pe bază de silicat conține componente minerale, adică naturale, și aderă numai la substraturi minerale, cum ar fi tencuiala și cimentul, precum și piatra și betonul. În cazul în care pe un perete există vopsea de dispersie, suprafața trebuie să fie șlefuită și apoi acoperită cu Haftgrund EG. Produsul de la Caparol are un efect remineralizant și asigură faptul că vopseaua silicatică formează o legătură cu peretele și își dezvoltă proprietățile atunci când se usucă.

Produse de la Caparol

Caparol oferă o gamă largă de vopsele de dispersie pentru fiecare casă. De la vopsele din toate clasele de lavabilitate până la vopsele deosebit de ecologice, Caparol oferă produsul potrivit pentru fiecare nevoie. Dacă aveți întrebări despre vopselele noastre, aplicatorii sau numeroșii distribuitori specializați Caparol vor fi bucuroși să vă ajute.

Concluzie: Ideal pentru acasă

Vopseaua de dispersie este un amestec de materiale de umplutură, lianți și pigmenți coloranți și este cea mai frecvent utilizată vopsea de interior. Vopseaua din latex, deosebit de robustă, este o subcategorie a vopselei de dispersie. Dacă are un luciu, poate fi chiar spălată. Proprietăți precum cea mai bună acoperire, mirosul neutru și timpul de uscare rapidă fac ca vopseaua de dispersie să fie ideală pentru lucrări în orice casă. Vopseaua este disponibilă în majoritatea culorilor dorite și în diferite niveluri de luciu, de la mat la lucios. Vopseaua de înaltă calitate este recunoscută prin proprietăți precum opacitatea, intensitatea culorii și clasa de lavabilitate.

Pregătiți cu îndemânare atmosfera în orice încăpere cu schema de culori potrivită