Istoric

DAW Bența România

Istoric

DAW Bența România

DAW BENŢA este reprezentanţa pentru România a concernului german DAW SE - lider european pe piaţa finisajelor pentru construcții. Compania comercializează mărcile CAPAROL, CAPATECT, ALPINA şi DISBON.

Gama de produse fabricate şi comercializate acoperă sectorul vopselelor lavabile de interior şi exterior, amorse, sisteme de termoizolatie, tencuieli structurate, lacuri şi lazuri, acoperiri decorative speciale, vopsele epoxidice, sisteme de nuanţare computerizată pentru vopsele, lacuri şi tencuieli.

Misiunea companiei DAW BENȚA este ca prin gama de produse reunite sub brandul CAPAROL să se asigure că oamenii se simt confortabil și în siguranță în spațiile în care locuiesc sau își desfășoară activitatea, atunci când Caparol le decorează și le protejează.

Dezvoltare continuă

Compania s-a dezvoltat pe baza unei strategii coerente si adaptate pietei locale, iar anii care au urmat au marcat realizarea de capacitati de productie locale, creșterea gamei de produse și dezvoltarea unei rețele naționale de distribuitori și magazine proprii destinate diverselor categorii de utilizatori ai finisajelor Caparol.

Dezvoltarea activitatii din România a fost completată de deschiderea unor reprezentanțe proprii în Republica Moldova și Bulgaria, continuând astfel prezentarea la nivel regional al brandului Caparol.

Premiul “Campion în Business” – Noiembrie 2023

Luna Noiembrie 2023 a adus pentru DAW Benta o nouă recunoaștere a capacităților de afaceri dovedite, prin distincția CAMPION ÎN BUSINESS 2023 obținută la gala de premiere organizată de PwC Romania și Raiffeisen Bank Romania. 

Best Managed Companies - Noiembrie 2022

La sfârșitul anului 2022, DAW Bența a obținut certificarea Best Managed Companies la prima ediţie a programului organizat de Deloitte şi Banca Transilvania. Este vorba de o certificare acordată în baza unei metodologii internaţionale, care evaluează patru piloni: strategie, cultură, inovaţie-resurse şi guvernanţă.

În cadrul Galei Best Managed Companies România 2022, organizată în 17 noiembrie, reprezentanţii Deloitte România, BT şi membrii juriului au detaliat derularea şi rezultatele programului şi au fost înmânate certificările companiilor care au obţinut titlul.

Fabrica de cărămizi decorative Meldorfer - inaugurare

La începutul lunii Noiembrie 2022, a fost inaugurată la sediul companiei din Sâncraiu de Mureș, jud. Mureș, o investiţie de 7 mil. euro într-o fabrică de plăci de cărămizi decorative. Pe o suprafaţă de 2,5 hectare, 3.500 mp de hale construite şi dotări tehnologice moderne, fabrica asigura o producţie de 450.000 mp de cărămizi Meldorfer pe an.

Este a treia fabrică pe care DAW Benţa o inaugurează în Sâncraiu de Mureş în ultimii trei ani, produsele fabricate aici urmând să fie comercializate atât în România cât şi în majoritatea ţărilor europene.


Inaugurare unități de producție pentru adezivi de termoizolație și polistiren expandat.

În luna Octombrie 2019, s-au inaugurat pe platforma din localitatea Sâncraiu de Mureș, două unități noi de producție pentru adezivi de termoizolație și polistiren expandat.

Prin investiția realizata, DAW Bența își propune consolidarea poziției deținute pe piața materialelor de finisaj in construcții.
”Inaugurăm astăzi două unități de producție pentru adezivi de lipire și armare și polistiren expandat, urmare a unei investiții de 7 milioane de euro, care vor mări capacitățile de producție și care ne dorim să ne consolideze poziția pe piața materialelor de construcții din România. Sunt încântat că această investiție s-a realizat în Sâncraiu de Mureș, din câteva motive. Rămânem aproape de comunitatea unde am demarat activitatea în urmă cu 18 ani. Generăm noi locuri de muncă și nu în ultimul rând, prin această investiție am realizat o singură platformă de producție unde avem integrate producția de vopsele, tencuieli, adezivi și polistiren. Peste 90% din vanzarile noastre se realizează prin productia din România, la Sâncraiu de Mureș. Nu este puțin lucru și este o mare mândrie pentru mine, ca antreprenor, că acest lucru se face aici”
a spus, în deschiderea ceremoniei, Remus Aurel Bența, CEO DAW Bența România.


Deschidere de noi Centre Caparol

În condiţiile evoluţiei rapide a economiilor regionale, schimbările sunt constante, iar inovaţia și adaptarea permanentă la noile tendinte sunt esenţiale pentru supravieţuirea unei companii. Astfel, pentru a fi în rezonanță cu cererea tot mai complexă de materiale, am implementat un concept propriu de prezentare și vânzare care reunește într-o manieră profesională tot ce are mai bun brandul Caparol în materie de soluții de finisare și decorare și l-am adus mai aproape de beneficiari prin deschiderea în perioada 2014-2017 de Centre Caparol în mai multe orașe din țară: Cluj, Timișoara, București, Iași, Focșani, Brașov, Ploiești.

CAPAROL EXPERT corner: AMBIENT, ARTICOLOR Suceava

Inaugurare unitate producție vopsele

În 2013 are loc inaugurarea noii unități de producție a vopselelor Caparol pe platforma din Sâncraiu de Mureș – proiect co-finanţat prin Fonduri Europene, care a determinat creșterea capacității de producție pentru vopsele și tencuieli și a posibilităților de stocare a materiilor prime și a semifabricatelor.

Caparol Club

În anul 2012 a fost lansat ClubulCaparol, reprezentând un model de promovare a produselor Caparol către meseriași, aplicatori și o modalitate de instruire a acestora privind tehnicile moderne de aplicare a materialelor de finisaj.

CARBON edition

În 2011 are loc lansarea în piață a sistemului de termoizolații CARBON edition, printr-o campanie națională de promovare a beneficiilor inovative oferite.

Inaugurare Centru logistic București

Anii de criză financiară şi declinul din domeniul construcţiilor au reprezentant o provocare majoră pentru toţi jucătorii din piaţa materialelor de construcții însă, în ciuda condiţiilor economice nefavorabile, compania DAW Benţa a continuat dezvoltarea.

În anul 2008 se deschide centrul logistic din București, care deservește zona de sud a țării şi reprezentanța din Bulgaria.

Polistiren Dalmatina

2007 este anul în care s-a lansat produsului DALMATINA, un produs inovativ care aduce eficiență sporită izolărilor termice. 

Extindere peste hotare

În anul 2006 se deschid reprezentanțele DAW din Moldova și Bulgaria promovând pe piața locală gama de produse Caparol și conceptul de vânzare utilizat la nivel european.

Platformă nouă

Anii 2005 şi 2006 s-au tradus în investiţii majore – DAW Benţa a mutat într-o locație nouă, pe o platformă de 40.000 mp, sediul administrativ, centrul logistic şi o nouă fabrică de vopsele, deschizând în aceeași perioadă și fabrica de adezivi pentru sistemul de termoizolaţie Capatect.

Tot în 2006compania se extinde pe pieţele învecinate, în Republica Moldova şi Bulgaria înființând reprezentanțe comerciale locale.

EPS THERMOPOR

Anul 2004 aduce o noua investiție strategică prin deschiderea unității de producție pentru polistiren expandat utilizat la termoizolații  - EPS THERMOPOR.

Înființarea companiei DAW Bența România

În anul 2001 Remus Aurel Benţa şi familia Murjhan, proprietarii grupului DAW Germania, se asociază pentru a înfiinţa compania DAW BENŢA în vederea promovării gamei de produse Caparol pe piața regională a materialelor de finisaj pentru construcții. Odată cu înființarea companiei are loc și inaugurarea primei unităţi de producţie a vopselelor Caparol din România, la Târgu Mureș.

"Am încercat să transferăm aici din experienţa de piaţă a concernului CAPAROL Germania, o afacere de familie de la 1895; am reuşit sa fim cunoscuţi în România, în cei 17 ani de activitate, pentru soluţiile de top şi produsele de cea mai bună calitate" spune Remus Aurel Benţa.