Dând ușilor o nouă strălucire

Dând ușilor o nouă strălucire

Dând ușilor o nouă strălucire

O ușă din lemn dintr-o casă sau dintr-un apartament își pierde strălucirea în timp. Dacă soarele strălucește pe ușă printr-o fereastră timp de ani de zile, lemnul se decolorează. În plus, stresul vieții de zi cu zi provoacă rapid zgârieturi și zgârieturi în material. Achiziționarea unei uși noi este costisitoare. Alternativa mai ieftină este de a da ușii existente o nouă strălucire cu un strat proaspăt de lac. Pe această pagină, explicăm ce lac este potrivit pentru uși și arătăm cum se procedează atunci când lăcuiți ușa și cadrul ușii. În plus, prezentăm gama de produse Caparol.

Vopsirea unei uși din lemn: când merită?

Chiar și cea mai frumoasă ușă din lemn își pierde aspectul original cu trecerea anilor. Dar cu un lac pentru lemn, ușa primește un nou strat de vopsea. Zonele decolorate de soare sunt pur și simplu acoperite cu lac, după care imperfecțiunea nu mai este vizibilă. Un alt avantaj: lacurile speciale oferă protecție UV integrată, ceea ce previne ca vopseaua să se decoloreze din nou din cauza influenței soarelui.

În cazul în care o ușă are mici fisuri sau zone crăpate, acestea sunt închise cu un sistem de reparare a lemnului. Acesta se potrivește în zona deteriorată și se întărește pe măsură ce se usucă. Dacă ușa și pasta sunt acoperite cu un lac, zona anterior defectă arată ca nouă. Când se usucă, lacul formează un strat dur pe ușă și îi conferă acesteia mai multă stabilitate împotriva loviturilor și zgârieturilor. Dacă lemnul unei uși este deteriorat în întregime, dacă lipsesc bucăți din ea sau dacă feroneria este iremediabil deteriorată, este timpul pentru o ușă nouă. Pentru că aceste daune nu pot fi reparate cu lac.

Alegerea lacului potrivit

La alegerea lacului, zona de aplicare joacă un rol important. O ușă din față care intră în contact cu vântul și intemperiile din exterior necesită un lac mai rezistent decât o ușă de interior. În acest caz, ar trebui selectat un lac robust cu protecție UV ridicată. O altă caracteristică care joacă un rol în alegerea lacului este materialul ușii. Dacă aceasta este din lemn, este potrivit un lac obișnuit pentru lemn. Pentru ușile din plastic sau metal, sunt necesare lacuri speciale care aderă la materiale. Puteți afla dacă un lac Caparol aderă la un anumit material pe pagina produsului respectiv, în secțiunea "Aplicare".

Alte proprietăți ale lacului

Rezistența la blocaj joacă un rol special în lacuri. Aceasta înseamnă că două părți vopsite care se întâlnesc nu se lipesc una de cealaltă. Acest lucru este deosebit de important pentru uși și rame, de exemplu. Nivelul de luciu al unui lac determină cât de strălucitor este acesta atunci când este uscat. Această proprietate nu este o caracteristică de calitate, ci pur vizuală. Gustul personal decide cât de puternic este nivelul de luciu al lacului utilizat.

Lăcuirea corectă a ușii

Înainte de vopsire, ușa este desfăcută și așezată pe două suporturi. Acest lucru ușurează munca. Feroneria și mânerele sunt demontate înainte de vopsire.

Folosiți hârtie abrazivă pentru a îndepărta lazura sau lacul vechi de pe ușă și pentru a face suprafața mai aspră. Acest lucru permite o mai bună aderență pentru noul lac. Murdăria rezultată se îndepărtează cu o cârpă umedă.

În cazul în care ușa are elemente din sticlă, acestea se maschează cu grijă.

Pentru cea mai bună aderență posibilă a lacului și pentru o protecție optimă a ușii, se aplică un grund. După ce acesta s-a uscat, se poate aplica lacul.
Cel mai simplu mod de a vopsi ușile este de a începe de la margini și de a lucra spre centrul ușii. Odată ce o parte a ușii este terminată, aceasta este întoarsă și se vopsește cealaltă parte. După uscare, procesul de vopsire este finalizat.
În funcție de mărimea suprafeței de vopsit, se folosesc pensule, role sau - pentru suprafețe mari - sisteme de pulverizare.

Prudența și grija sunt importante

În cazul în care o ușă are ornamente, este necesară o atenție specială. De asemenea, este important ca lacul să fie aplicat în mod uniform pe părțile ornamentate ale ușii. Dacă lacul este aplicat prea gros, aspectul exterior al ușii este diminuat și, în cel mai rău caz, picăturile de vopsea se pot crăpa. Crăpăturile din lac sunt șlefuite cu generozitate și sigilate din nou cu un nou strat de lac. Recomandăm să nu se vopsească pur și simplu peste o crăpătură, deoarece riscul ca același loc să se crape din nou este prea mare.

Calitatea Caparol

Dacă doriți să vopsiți o ușă și cadrul acesteia, aveți nevoie de un produs de înaltă calitate. Acest lucru asigură faptul că ușile din lemn, plastic și metal primesc o protecție optimă. În plus, un lac de înaltă calitate asigură că stratul aplicat durează mulți ani. Caparol oferă produse pentru toate tipurile de uși care îndeplinesc cele mai înalte standarde de calitate. Produsele noastre impresionează prin ușurința aplicării și rezistența ridicată a culorii. Pentru uz interior, oferim lacuri care sunt complet inofensive pentru sănătate. Dacă aveți nevoie de ajutor la selecție, distribuitorii specializați Caparol vor fi bucuroși să vă ajute în orice moment.

Concluzie: Vopsirea ușilor nu este dificilă

  • În cazul în care o ușă prezintă ușoare deteriorări, aceasta este vopsită cu lac. Nu este necesar să cumpărați o ușă nouă pentru o simplă deteriorare.
  • Există vopsele diferite pentru lemn, plastic și metal. Atunci când cumpărați o vopsea, trebuie să acordați atenție materialului ușii.
  • Trebuie avut grijă la vopsirea ușii pentru a evita fisurile.
  • Distribuitorii specializați Caparol ajută la găsirea vopselei potrivite pentru fiecare ușă.

Lacuri - pur și simplu perfecte

Cea mai înaltă calitate cu o varietate de culori de neegalat - cu lacurile de la Caparol.

Către produse