Stucco Antico

Stucco Antico

Tehnica de șpaclu Stucco Antico

Cu tehnica de șpaclu Stucco Antico, pereții strălucesc într-o splendoare complet nouă. Stucco Antico oferă fiecărei suprafețe un aspect classic-vechi și cu reflexii. Când este uscat, materialul este neted și are aspectul unei pietre antice. Pe această pagină vă dezvăluim cum funcționează tehnica de șpaclu Stucco Antico. Vă oferim o imagine de ansamblu asupra materialelor necesare acestei tehnici cât și costurile de realizare.

Merită să știți despre tehnica de șpaclu

Stucco Antico este una dintre tehnicile de șpaclu de cea mai înaltă calitate și de aceea este numită bijuteria tehnicilor de șpaclu. Acesta este ceea ce meseriașii folosesc pentru a descrie tehnicile de șpaclu cu ajutorul cărora creează o suprafață nobilă și netedă. Caracteristica specială a acestei tehnici: fiecare perete este unic. Fiecare profesionist oferă acestei tehnici de șpaclu propria semnătură cu propriul aspect. Această tehnică de șpaclu este o tradiție italiană, datând din secolul al XV-lea. Chiar și pe atunci, meșterii care lucrau în design interior foloseau tehnica de șpaclu pentru a înfrumuseța pereții și tavanele.

Materiale și instrumente pentru aplicare în tehnica Stucco Antico

Dacă un perete este decorat cu tehnica de șpaclu Stucco Antico, se folosește o masă de șpaclu pe bază de var, apă și pulbere de marmură. Acest lucru conferă fiecărui perete un aspect care arată în mod uimitor de asemănător cu piatra naturală. Se folosește un fier de glet venețian pentru a se asigura o netezire de excepție a tehnicii  Stucco Antico. În comparație cu o gletieră obișnuită, aceasta are colțuri complet rotunjite. Acest lucru asigură că nu sunt trasate muchii sau zgârieturi în materialul de umplutură încă umed. După uscare, această tehnică se finisează cu o dispersie de ceară.

Produse Caparol

Caparol oferă trei produse pentru un Stucco Antico reușit. Masele noastre de șpaclu Capadecor StuccoDecor Di Luce, Capadecor Stucco Satinato și Capadecor Stucco Eleganza oferă un rezultat excepțional. Cele trei produse diferă unul de celălalt prin gradul de luciu. Stucco Satinato are un finisaj mat, StuccoDecor Di Luce are un finisaj lucios, iar Stucco Eleganza are un luciu metalic. Magazinele Caparol și magazinele partenere oferă materialele deja colorate în numeroase culori.
Când materialul aplicat este uscat, se aplică o etanșare în etapa finală. Acesta constă într-o ceară care asigură că tehnica Stucco Antico este protejată de lichide și murdărie. Pentru aceasta Caparol oferă produsul premium Capadecor StuccoDecor Wachsdispersion. Aceasta protejează tehnica Stucco Antico de influențele externe pe termen lung.

Așa lucrează profesioniștii

Înainte de aplicarea masei de șpaclu în tehnica Stucco Antico, se verifică starea peretelui. Dacă stratul suport este din var sau beton, atunci materialul se aplică direct pe perete. Amorsarea este de obicei necesară pe alte suprafețe. Materialul se aplică în strat subțire. Odată ce acesta s-a uscat, este ușor aspru și se aplică al doilea strat de material. Slefuirea asigură ca tehnica Stucco Antico să fie excepțional de netedă când este uscată. Materialul se usucă timp de una până la două zile, apoi se aplică dispersia de ceară. Acest lucru necesită câteva ore până când este uscat la suprafață. După aceasta, tehnica Stucco Antico este completă și oferă fiecărei case o atracție impresionantă.


Costurile tehnicii de șpaclu Stucco Antico

Masele noastre de șpaclu premium de la Caparol costă între 20 și 50 de euro pe litru. Sunt necesari între 70 și 100 de mililitri de material pe metru pătrat pe fiecare strat. De regulă, sunt necesare două până la trei straturi. Un substrat mineral precum varul absoarbe multă apă, așa că este nevoie de mai mult material pentru un perete de var. Substraturile neminerale, cum ar fi betonul, absorb mai puțină apă, astfel încât se utilizează mai puțin material decorativ.

Prezentare generală: aspect antic pentru casa ta

  • Tehnica Stucco Antico oferă fiecărui perete un aspect vechi-clasic, elegant.
  • Prin strălucirea sa, această tehnica de șpaclu arată în mod confuz ca o piatră naturală.
  • Masa de șpaclu pentru Stucco Antico constă din var, apă și pulbere de marmură. Caparol oferă trei produse premium pentru această tehnică de șpaclu.
  • Acestea costă între 20 și 50 de euro pe litru, consumul fiind între 50 și 100 de mililitri pe metru pătrat pe strat, cu două-trei straturi în total.

Capadecor® Stucco Satinato

Masă de șpaclu pe bază de dispersii, pentru crearea de suprafețe mate cu aspectul tipic al unei tehnici de șpăcluire

Mai multe informații

Capadecor® Stucco Eleganza

Masă de umplere pe bază de dispersii, pentru obținerea unor suprafețe cu aspect semilucios și efect metalizat

Mai multe informații