Tehnici de șpaclu pentru pereți

Tehnici de șpaclu pentru pereți

Tehnici de șpaclu pentru pereți

Oricine s-a săturat de vopsele și tapet, înfrumusețează pereții cu tehnici de șpaclu. Aceasta este o tehnică de șpaclu decorativă potrivită pentru toți pereții interiori. Sunt disponibile numeroase tehnici de decorare a pereților, care diferă unele de altele prin aspectul lor. Pe această pagină vă arătăm unde sunt folosite tehnicile cu șpaclu și vă oferim o imagine de ansamblu asupra materialelor care există și a modului în care diferă unele de altele. De asemenea, arătăm și costurile de realizare a peretelui cu o tehnică de șpaclu.

Domenii de aplicare a tehnicilor de șpaclu

O tehnică cu șpaclu poate fi aplicată oriunde în interiorul unei case. Nu există restricții. Tehnicile cu șpaclu sunt potrivite pentru fiecare perete sau pentru tavan. Acest lucru face din masa de șpaclu pentru perete un element decorativ versatil. Este important să se folosească doar materiale de înaltă calitate. Acestea aderă la toate substraturile minerale, cum ar fi varul și de asemenea, la multe substraturi neminerale, cum ar fi betonul. În plus, nu se desprinde când este uscat. Aceste proprietăți asigură că materialul decorativ va dura mulți ani - indiferent unde este aplicată.

O privire asupra maselor de șpaclu

În următoarea listă, vă oferim o privire de ansamblu asupra produselor sub formă de masă de șpaclu. Pe lângă aspect, acestea diferă unele de altele în ceea ce privește volumul de muncă implicat. Trebuie remarcat faptul că o tehnică de șpaclu mai complexă duce la o utilizare mai mare a materialului și este mai pretențioasă în execuție.

Oferim pagini separate de prezentare generală pentru fiecare dintre tehnicile de spaclu descrise aici. Acestea cuprind tehnologia de aplicare și oferă informații suplimentare. Dacă aveți întrebări suplimentare, experții Caparol vă vor ajuta în orice moment.

Materialul potrivit este esențial

Pentru un rezultat excelent al peretelui, Caparol oferă o gamă largă de produse de înaltă calitate. Diverse produse Caparol sunt potrivite pentru tehnicile de spaclu cu aspect de marmură și beton. Acestea includ, de exemplu, Capadecor StuccoDecor Di Luce, Capadecor Stucco Satinato și Capadecor Stucco Eleganza. Aceste materiale diferă unele de altele prin luciu. Stucco Satinato oferă un aspect mat, StuccoDecor Di Luce este lucios. În schimb, Stucco Eleganza are o strălucire metalică. La cerere, personalul specialist pot nuanța produsele în mai multe culori. În nuanța corespunzătoare, materialele sunt potrivite pentru aspectul de marmură sau beton. În plus, oferim Capadecor Arte Twin Basic, o masa de spaclu de umplutură, care lasă fiecare perete să strălucească într-un mod discret și colorat.

Costul unei tehnici de spaclu

Masele de spaclu decorative premium de la Caparol costă între 20 și 50 de euro pe litru. În funcție de produs, sunt necesari între 50 și 150 de mililitri de material pe metru pătrat pe fiecare etapa de aplicare. Consumul depinde foarte mult de gradul de absoarbtie al substratului. Un perete mineral din var absoarbe mai multă apă, deci este nevoie de mai mult material. Substraturile neminerale, cum ar fi betonul, absorb mai puțină apă.

Accente optice cu tehnica de spaclu

  • O tehnică cu spaclu transformă fiecare perete într-un punct de atractie vizual, pentru care sunt disponibile diverse tehnici. Aceste tehnici de spaclu diferă între ele în ceea ce privește aspectul și modul în care funcționează.
  • Caparol oferă diverse materiale pentru tehnici speciale
  • Costurile se ridică la 20 până la 50 de euro pe litru. Consumul este intre 50 si 150 mililitri pe metru patrat si etapa de lucru.
     

Broșura Capadecor - Tehnici de șpaclu și de glet

Broșura completă, prezintă întreaga gamă Capadecor de tehnici de șpaclu și de glet - acum din nou cu multe exemple color.

Descarcă broșura

Capadecor® Stucco Eleganza

Masă de umplere pe bază de dispersii, pentru obținerea unor suprafețe cu aspect semilucios și efect metalizat

Mai multe informații

Capadecor® Stucco Satinato

Masă de șpaclu pe bază de dispersii, pentru crearea de suprafețe mate cu aspectul tipic al unei tehnici de șpăcluire

Mai multe informații