Trend 2022

Cocorul

Un echilibru deosebit

Cocorul este simbolul anului, el întruchipează dorința noastră și echilibrul special de care avem nevoie în acest moment. Cu membre lungi, pășește cu mare demnitate. Este un dansator fascinant: dansează nu numai în timpul curtării, ci și ca mijloc de comunicare în cadrul familiei. Cu plecăciuni și salturi nobile, dar și cu mișcări sălbatice și ingenioase.

În aer, apare elegant și liber - zborul comun în formație este magnific. Acești zburători perseverenți pot parcurge până la 2.000 de kilometri non-stop! În fiecare an, zboară mii de kilometri până la locurile lor pentru iernat din sud.

În același timp, cocorul are o mare importanță ca talisman norocos.

Încă din timpul Egiptului antic, în mitologia greacă și în basmele rusești, era considerat un simbol al fericirii. În Asia, i se atribuie calități precum vigilența și înțelepciunea, iar în Japonia este sinonim cu viața lungă și sănătatea.

Credința populară japoneză spune că oricine pliază o mie de cocori origami îi va fi îndeplinită o dorință de la zei - și chiar și în zilele noastre, cocorii de hârtie împăturită sunt oferiți ca și daruri în culturile din Orientul Îndepărtat.

Grațioasa pasăre este un simbol al fericirii și al sănătății, iar noi îi admirăm postura demnă, la fel de mult ca și dansul ei spontan care ne fascinează.

Aici simțim un echilibru special, care se regăsește și în nuanțele de tendință: izbitoare, dar nu și obtuză.

Puternic și în același timp delicat. Cocorul a fost în vogă încă din anii '50 și '60, dar acum a revenit și, odată cu el, revine și limbajul familiar de design al mijlocului de secol.

Fotograful de natură Dieter Damschen a însoțit cocorii în Germania timp de mulți ani. Îi mulțumim pentru minunatele fotografii cu cocori.