Plăci de termoizolație

Plăci de termoizolație

Tot ce trebuie să știți despre plăcile de termoizolație

Plăcile de termoizolație sunt, în principiu, potrivite pentru izolarea tuturor zonelor unei clădiri. În funcție de domeniul de aplicare, se face o distincție între plăcile termoizolante pentru interior și plăcile termoizolante pentru exterior. Cu plăcile termoizolante pe peretele exterior, se reduc pierderile de căldură în timpul iernii, în timp ce vara se evită supraîncălzirea. Prin urmare, panourile de izolație exterioară au un efect pozitiv pe tot parcursul anului.

Din ce sunt făcute plăcile de termoizolație?

Plăcile de termoizolație sunt disponibile într-o varietate de materiale care diferă în ceea ce privește proprietățile lor și, prin urmare, și în ceea ce privește efectul lor izolator. Printre cele mai utilizate plăci de termoizolatie se numără cele din polistiren, mai bine cunoscute sub denumirea de Styropor. Acestea, la rândul lor, sunt împărțite în plăci izolatoare EPS (polistiren expandat) și plăci izolatoare XPS (polistiren extrudat). În plus, există și plăci izolatoare fabricate din materii prime naturale, de exemplu din fibre de cânepă sau de lemn.

Selecția plăcilor de termoizolație - la ce să vă uitați?

În primul rând, este important să știm care este obiectivul unei măsuri de izolare. De exemplu, o proprietate urmează să fie reamenajată sau este planificată o renovare eficientă din punct de vedere energetic. Sau se pune accentul pe aspectele legate de siguranță, de exemplu, în cazul construcției de clădiri noi pentru uz public, cum ar fi școlile. Ar trebui izolat tavanul subsolului, mansarda sau peretele interior. Această decizie poate fi o linie directoare pentru alegerea materialului de izolație potrivit. În plus, proprietățile respective ale produselor diferitelor materiale termoizolante sunt decisive. Comportamentul la foc al materialului termoizolant, conductivitatea termică, ușurința de manipulare sau varietatea de opțiuni de proiectare sunt factori decisivi în alegerea materialului termoizolant respectiv.

Cum se termoizolează fațada exterioară

Fațada exterioară a unei clădiri poate fi termoizolată în mod optim. Pentru a atinge acest obiectiv și pentru a evita problemele ulterioare, termoizolarea ar trebui să fie efectuată întotdeauna de un meșter calificat. Dacă aveți întrebări legate de termoizolarea fațadei dvs. exterioare, vă vom consilia cu plăcere. Chiar dacă nu sunteți sigur dacă și unde este potrivit un material de termoizolație, Caparol va fi bucuros să vă ajute.

Conductivitatea termică a panourilor de termoizolație

Numărul de conductivitate termică (CT) oferă informații despre permeabilitatea unui material în raport cu fluxul de căldură. Coeficientul de conductivitate termică este o valoare care rezultă din conductivitatea termică λ și este întotdeauna mai mică decât 1. Simplificat, aceasta înseamnă că, cu cât este mai mic CT, cu atât este mai bună izolația termică. 

Concluzie: Termoizolație ideală cu plăci de termoizolație

  • Plăcile de termoizolație sunt disponibile pentru utilizare în interior și exterior și oferă proprietăți izolatoare excelente.
  • Plăcile sunt disponibile în diferite materiale, care diferă în ceea ce privește efectul și proprietățile lor izolatoare.
  • Cu cât valoarea conductivității termice este mai mică, cu atât izolarea termică este mai bună.