Lacuri pentru ferestre

Lacuri pentru ferestre

Lăcuirea optimă a ferestrelor

Ferestrele reprezintă o legătură între interior și exterior. Acestea sunt expuse la factori precum lumina soarelui și umiditatea din exterior. Pentru a proteja fereastra și pentru a asigura un aspect de înaltă calitate pe termen lung, merită să aplicați un lac pentru ferestre. Pe această pagină explicămîn ce mod  protejează lacurile pentru ferestre și ce sortiment de produse există. Arătăm caracteristicile de calitate ale unui lac bun și prezentăm gama de produse Caparol.

De ce să lăcuiești ferestrele?

Indiferent de materialul din care este făcută fereastra, în timp, aceasta este expusă la intemperii. La interior sunt expuse la umiditate și la exterior razelor UV. Un lac pentru ferestre asigură protecția ferestrelor împotriva acestor efecte și oferă, de asemenea, un aspect radiant. În cazul ferestrelor din lemn, lacurile au o importanță dublă. Acest lucru se datorează faptului că lemnul se umflă la contactul cu umiditatea și apoi se contractă din nou. Acest proces poate  duce la deformarea ferestrei. Astfel apar zone care nu sunt etanșe. Un lac pentru ferestre previne acest proces și oferă o protecție de durată.

Cum funcționează lacul

Lacul creează o peliculă solidă pe suportul care urmează să fie vopsit și acoperă materialul de dedesubt. Acest lucru oferă cea mai bună protecție împotriva umezelii, a murdăriei și a uzurii de zi cu zi. Cu toate acestea, proprietățile lacului prezintă și un dezavantaj. Majoritatea lacurilor sunt fără difuzie, adică materialul de sub stratul de lac nu poate respira. Dacă lacul se fisurează și apa pătrunde, materialul de sub lac (lemnul) nu poate ceda umiditatea. Prin urmare, fisurile și deteriorările stratului de lac nu trebuie ignorate. Zona afectată se va șlefui și vopsi din nou cu mai multe straturi subțiri. Acest lucru va preveni apariția unor deteriorări viitoare. Atunci când se renovează straturi de finisaje vechi exfoliate de pe fereastră, aceastea nu se vor acoperi pur si simplu, altfel lacul va crăpa din nou după scurt timp. Capalac Venti este o excepție în acest caz. Acesta are difuzie deschisă și, prin urmare, acest lucru previne fisurile inestetice.

Pentru ce tip material sunt potrivite lacurile pentru ferestre?

Indiferent dacă fereastra este realizată din lemn, plastic sau metal, există lacuri adecvate pentru fiecare material. Important: Lacul pentru ferestre din lemn, de exemplu, nu aderă la o fereastră din material plastic. Un lac pentru ferestre își dezvoltă la maximum proprietățile doar dacă este utilizat pe suportul potrivit. Acest lucru asigură rezultate durabile, care vor rezista mulți ani.

Ce înseamnă un  lac 3 în 1

Lacul pentru ferestre este, de asemenea, disponibil și ca așa-numitul lac 3 în 1. Semnificația din spatele acestui termen este simplă: lacul pentru ferestre cu desemnarea  ”3 în 1”, numit și sistem ”într-o găleată”, este adecvat pentru stratul de bază, stratul intermediar și stratul final. Acest lucru înseamnă că întregul proces de vopsire poate fi realizat cu un singur lac. În acest caz nu vor fi necesare și alte produse.

Lăcuire corectă pas cu pas

  1. Înainte de lăcuirea unor ferestre, straturile vechi trebuie îndepărtate. Acest lucru se face pe lemn cu șmirghel, în timp ce pe plastic și metal se recomandă decapantul. Acesta este un lichid care înmoaie vopseaua după ce a fost lăsată să activeze timp de câteva ore. Aceasta poate fi apoi îndepărtată cu o spatulă.
  2. Ulterior, fereastra se va curăța cu o lavetă umedă.
  3. Pe suprafețele netede, cum ar fi metalul și plasticul, se recomanda aplicarea unui grund. Testele arată că acest lucru asigură o mai bună aderență a lacului pentru uși și ferestre.
  4. Lacul se va aplica cu o pensulă adecvată sau cu o rolă de burete. 
  5. Lacul pentru ferestre are nevoie de câteva ore pentru a se usca. În mod ideal, se va la uscat peste noapte.

Alegerea unui lac potrivit pentru ferestre

Un lac bun pentru ferestre se caracterizează prin mai multe proprietăți. Produsele de înaltă calitate sunt ușor de aplicat și oferă o acoperire perfectă. Cele mai bune lacuri se usucă rapid. Acest lucru înseamnă că se usucă la suprafață în doar o oră sau mai puțin. În plus, există lacuri pentru ferestre pe bază de apă. Aceste produse sunt deosebit de ecologice. Nivelul de luciu al lacului pentru ferestre nu este o caracteristică de calitate. Gustul personal decide dacă vopseaua pare lucioasă sau mată spre mată ca mătasea. Testele arată că nivelul de luciu nu afectează proprietăți precum acoperirea.

Varietatea de culori a lacului pentru ferestre

Lacul pentru ferestre poate fi vopsit în numeroase nuanțe pentru exterior și interior. Fie că este vorba de antracit, maro, gri sau negru - există o nuanță potrivită pentru fiecare gust. Dacă preferați un aspect mai natural, optați pentru un lac în nuanțe naturale, cum ar fi mahon sau nuc. În cazul în care nuanța dorită nu este disponibilă, lacurile pot fi colorate individual la mașina de nuanțat.

Calitatea Caparol

Caparol oferă acoperiri pentru ferestre care au fost concepute pentru cele mai înalte cerințe. Produsele noastre sunt ușor de aplicat, au un miros redus și o putere de acoperire strălucitoare. Capalac BaseTop combină aceste proprietăți pozitive și este, de asemenea, ecologic, elastic și difuzibil. Capalac Venti by Caparol este potrivit pentru toate materialele, cum ar fi lemnul, plasticul și metalul. Dacă aveți întrebări, nu ezitați să vă adresați dealerilor noștri specializați calificați.

Capalac BaseTop Venti

Universalul

Capalac BaseTop Venti

Concluzie: Cea mai bună protecție pentru ferestre

  • Ferestrele sunt expuse la efectele umezelii și ale radiațiilor UV în interior și în exterior.
  • Un lac îmbracă materialul ferestrei și îl protejează de influențe și deteriorări.
  • Lacul pentru ferestre este disponibil atât pentru lemn și plastic, cât și pentru metal.
  • Numeroasele nuanțe de culoare fac posibilă adaptarea lacului pentru ferestre la gustul individual.
  • Caparol oferă lacuri pentru ferestre pentru lemn, plastic și metal. Produsele noastre conving prin prelucrarea excelentă, cea mai bună putere de acoperire și o compatibilitate ridicată cu mediul înconjurător.

Lacuri - pur și simplu perfecte

Cea mai înaltă calitate cu o varietate de culori de neegalat - cu lacurile de la Caparol.

Către produse