DAW Bența România

DAW Bența România

DAW BENȚA este reprezentanța pentru România, Moldova si Bulgaria a grupului german DAW SE, unul din liderii europeni pe piața materialelor de finisajelor pentru construcții. Compania produce și comercializează mărci binecunoscute în piața europeană și locală de profil,  CAPAROL, CAPATECT, ALPINA și DISBON.

Portofoliul de produse fabricate și distribuite acoperă o gamă variată de necesități în sectorul finisajelor, incluzând vopsele lavabile și amorse pentru interior și exterior, tencuieli structurate, sisteme de termoizolație pentru clădiri, lacuri și lazuri, tapete și produse decorative speciale, vopsele epoxidice pentru pardoseli, sisteme de nuanțare computerizată pentru vopsele, lacuri și tencuieli.


Misiunea companiei DAW BENȚA este de a utiliza gama de produse sub brandul CAPAROL pentru a crea medii interioare și exterioare care să ofere oamenilor o senzație crescută de confort și siguranță. Caparol nu doar decorează, ci și protejează spațiile în care oamenii trăiesc și lucrează.

În anul 2001, Remus Aurel Bența și familia Murjhan, proprietarii grupului DAW SE din Germania, au făcut o asociere, înființând în România compania DAW BENȚA. Obiectivul a fost promovarea gamei de produse Caparol pe piața locală și ulterior regională a materialelor de finisaj pentru construcții. Înființarea companiei a inclus și deschiderea primei unități de producție a vopselelor Caparol din România, situată in Sancraiu de Mures, jud Mures.

În anii care au urmat, dezvoltarea companiei a fost susținută de deschiderea de unități locale de producție cât și dezvoltarea unei rețele naționale de distribuitori și magazine perzonalizate destinate diverselor categorii de utilizatori ai finisajelor Caparol.

"Am încercat să transferăm aici din experienţa de piaţă a concernului CAPAROL Germania, o afacere de familie de la 1895; am reuşit să fim cunoscuţi în România în cei 22 ani de activitate, pentru soluţiile de top şi produsele de cea mai bună calitate oferite" spune Remus Aurel Benţa. 

DAW Bența - Prezentare


Creștere și dezvoltare

 În ultimii ani, compania a cunoscut o creștere și dezvoltare rapidă, marcând momente semnificative în expansiunea sa.

Astfel, la data de 31 octombrie 2019, am deschis două unități de producție noi pentru adezivi de termoizolație și polistiren expandat pe platforma din Sâncraiu de Mureș. 


Inaugurare fabrică Meldorfer

 

 

 

La 1 noiembrie 2022, am inaugurat o investiție majoră într-o fabrică de cărămizi decorative, situată în aceeași localitate din județul Mureș, care a contribuit la crearea a peste 110 locuri de muncă, contribuind la dezvoltarea economică a zonei.


Echipa DAW Bența România

Cu pasiune și dedicare, echipa Caparol depune eforturi constante pentru a realiza misiunea companiei: De a oferi soluții personalizate pentru suprafețe funcționale și inspirate, care conferă scop și vitalitate clădirilor și spațiilor.

Ne propunem să devenim partenerul preferat în domeniul suprafețelor de construcție superioare, contribuind astfel la crearea unor medii de viață mai bune și mai inspirate.

Istoric DAW Bența România

Vezi întregul istoric DAW Bența aici.