Culoarea bej a pereților

Culoarea bej a pereților

Vopsea de perete bej - un clasic atemporal

Atunci când se amenajează un interior, alegerea corectă a culorii este de mare importanță. Aici sunt disponibile nenumărate nuanțe de culori în diverse colecții de culori. În cele din urmă, nu este doar o chestiune de gust personal, condițiile spațiale și de iluminare, precum și culorile existente în încăpere joacă, de asemenea, un rol important. Un clasic pentru culorile de interior este bejul. Acesta este atemporal, deoarece conferă pereților interiori un aspect deosebit de discret. În acest articol, descriem ce face bejul special și ce ar trebui să căutați atunci când alegeți o culoare. În plus, enumerăm sprijinul și serviciile pe care Caparol le oferă în acest domeniu.

Pereții bej sunt atemporali și discreți

Bejul este întotdeauna în vogă. Culoarea este considerată sobră și necomplicată și nu se impune în prim-plan. Cu toate acestea, tocmai această reținere este cea care creează un aspect deosebit de elegant și clasic atunci când este combinat cu subtilitate. Există numeroase nuanțe de bej din care puteți alege pentru cei patru pereți ai dumneavoastră. Paleta de culori a bejului variază de la tonuri de noroi și piatră, la tonuri de cafea și nisip deschis, până la albul cremos și moale.

Tonurile deosebit de delicate de bej gălbui sau roșiatic oferă luminozitate în încăpere și transmit căldură, ceea ce are un efect confortabil și sporește factorul de stare de bine. Acest lucru se datorează faptului că tonurile de bej și maro amintesc de natură și de pământ, fiind astfel asociate, din punct de vedere evolutiv, cu siguranța și securitatea.

Posibilități de design cu bej

Vopseaua de perete în bej poate fi combinată ton în ton pentru a crea o atmosferă armonioasă care flatează orice ambianță. Căldura pe care o transmite face ca bejul să fie deosebit de potrivit pentru spații de locuit, cum ar fi livingul sau bucătăria. Pentru un aspect sofisticat, nuanțele de bej se combină ton în ton sau cu moderație cu alb, antracit și/sau gri deschis. Contrastele de culoare reduse creează o impresie foarte calmă și elegantă. Alte tonuri pământii, cum ar fi maro și gri piatră, funcționează armonios cu bejul și creează un caracter casnic.

Cu toate acestea, este important să se creeze un contrast, altfel culoarea pare rapid fadă și plictisitoare. Există o gamă largă de posibilități în acest sens. Deoarece un bej deschis funcționează foarte bine ca ton de bază și nu iese în evidență, acesta poate fi ușor combinat cu tonuri de culori intense. De exemplu, de la tonuri calde și confortabile la stimulante cu nuanțe de portocaliu sau roșu, sau răcoritoare și relaxante cu albastru rece, verde sau violet. Un clasic este combinația cu albastru moale și nuanțe de albastru-gri sau albastru-turcoaz, creând o atmosferă ca o zi la mare!

Competența în proiectare de la Caparol

Ați decis deja să lucrați cu bej, dar nu știți în și în ce combinație? Vă este greu să apreciați concret efectul cromatic în cameră? Vă vom ajuta cu plăcere. Colecțiile noastre de culori oferă multe nuanțe din spectrul bej. În plus, Caparol oferă un partener de primă clasă pentru proiectarea culorilor cu FarbDesignStudio. Cu o experiență de peste 40 de ani, o echipă cu o bază largă și cunoștințe solide de specialitate, suntem alături de dumneavoastră cu sfaturi și asistență pe tema culorilor și a arhitecturii.

Sistemul ColorExpress de la Caparol

Odată ce v-ați decis asupra nuanței individuale de bej, Caparol oferă un serviciu profesionist de vopsire cu peste 6000 de sisteme ColorExpress instalate la dealeri specializați. Cu mai mult de 8 milioane de rețete, pastele de înaltă calitate amestecă aproape orice nuanță de culoare dorită, în special numeroase nuanțe de bej.

Concluzie: Pas cu pas pentru un perete bej

  • Bejul evocă un aspect discret și elegant în orice casă.
  • Între un alb cremos moale și tonuri de culoarea cafelei, culoarea bej cuprinde o gamă largă de nuanțe.
  • Bejul este ideal ca nuanță de bază pentru interioare, deoarece poate fi combinat cu multe nuanțe de culori intense.
  • Cu serviciul de colorare ColorExpress, aproape orice nuanță de bej poate fi amestecată în mod profesional în cel mai scurt timp.

Colecții de culori

Inspirație și sfaturi pentru designul culorilor.

Mai multe informații

SPECTRUM_mobile

Configurare ușoară printr-o simplă atingere: aplicația pentru vizualizarea rapidă a ideilor de configurare și consiliere asupra culorilor.

Mai multe informații

3D-System PLUS

Paletarul de culori 3D-System PLUS oferă o gamă largă de nuanțe de bej deschis, cremos, nisip, pământiu și cenușiu.

Mai multe informații