Inaugurare unități noi de producție pentru adezivi de termoizolație și polistiren expandat

Sinergia între devotamentul echipei, încrederea partenerilor de afaceri și calitatea brandului Caparol, secretul dezvoltării DAW Bența

Poveștile de succes sunt scrise de către oamenii talentați și care planifică în detaliu fiecare pas, dar care, în aceeași măsură, îndrăznesc, visează și înțeleg că riscul face parte din jocul afacerilor.

Acum 18 ani, antreprenorul Remus Aurel Bența a avut puterea, viziunea și curajul de a propune o asociere – un joint-venture – unei familii germane cu tradiție în domeniul vopselelor – familia Murjahn, deținătoarea companiei Deutsche Amphibolin-Werke (DAW).

A investit timp, multă muncă, pasiune și suflet în ceea ce a devenit un brand care face istorie în România, brandul Caparol și în compania DAW Bența unul dintre cei mai importanți producători de vopsele, lacuri și materiale de finisaj în construcții din România.

Majoratul companiei a fost marcat în octombrie 2019 printr-o gală aniversară și inaugurarea unei investiții de 7 milioane de euro pe platforma din Sâncraiu de Mureș.

Gala Aniversară DAW Bența 18 ani a avut loc la Centrul de Evenimente RAB din Sângeorgiu de Mureș, alături de echipa companiei, parteneri, colaboratori, reprezentanți ai autorităților județene și locale. A fost o seară magică, cum magică este și povestea oricărei afaceri de succes care rezistă peste un deceniu în România.

Remus Aurel Bența: Cei 18 ani de activitate au fost o provocare continuă

“Consider că lumea are nevoie de produse și servicii de calitate, făcute cu suflet și care să îmbunătățească viața celor care beneficiază de ele. Având acest lucru în minte și dorința de a valorifica experiența dobândită de familia noastră în domeniul construcțiilor, in urma cu 18 ani am văzut în grupul DAW și înbrandurile pe care le promovează de 125 de ani, o oportunitate reală pentru nevoia pieței de construcții din România”.

Astfel a luat ființă compania DAW Bența în anul 2001, unjoint venture înființat prin asocierea cu DAW SE.

Începută cu o mână de oameni care aveau cel mai important capital la vremea respectivă, entuziasmul și ambiția de a reuși, promovarea brandului Caparol pe piața românească a reprezentat un deziderat pe care timpul l-a transformat în certitudine. „Cei 18 ani de activitate au fost o provocare continuă, cu foarte multe momente bune și cu momente de încercări. La toate aceste momente putem însă să privim cu satisfacția unei munci făcute cu pasiune și dedicare, care ne-a oferit experiențe noi și posibilitea de a ne dezvolta ca antreprenori sau specialiști”. Remus Aurel Bența

Coordonatele pe care s-a dezvoltat activitatea companiei DAW Bența au fost sinergia între devotamentul echipei, încrederea partenerilor de afaceri și calitatea brandului Caparol.

Investiții de 7 milioane de euro pe platforma DAW Bența

Dezvoltarea continuă a pieței materialelor de construcție și trendul ascendent pe care au evoluat afacerile companiei DAW BENȚA, au avut ca și consecință decizia de a investi în consolidarea prezenței brandului Caparol pe piața națională și regională prin extinderea capacităților de producție existente.

Am inaugurat la finalul lunii octombrie 2019 pe platforma din localitatea Sâncraiu de Mureș, două unități noi de producție pentru adezivi de termoizolație și polistiren expandat la un nivel avansat de tehnologie, cu atenție în ceea ce privește protecția mediului și sănătatea oamenilor, o investiție în valoare de 7 milioane de euro. Suntem încântati că această investiție s-a realizat în Sâncraiu de Mureș si că în felul acesta rămânem astfel aproape de comunitatea unde am demarat activitatea în urma cu 18 ani, unde generăm noi locuri de muncă și avem toate cele trei unități de productie vopsele, adezivi, polistiren pe acceași platformă.

Compania își dublează astfel capacitatea de producție a produselor Caparol și își consolidează poziția de jucător strategic pe piața sistemelor de termoizolații.


Opt coloane construite din euro-paleți, fiecare înaltă de cinci metri, se înalță precum niște faruri pe deasupra evenimentului expozițional. Acestea sunt decorate cu exponate și marchează colțurile și laturile standului de la expoziția de materiale de construcții BAU 2017 desfășurată la München între 16-21 ianuarie. Paleții din lemn brut și profilele de tip T pe alocuri ruginite, care susțin al doilea nivel al standului, provin de la standul expozițional de la BAU 2015. Pe cât a fost posibil s-a apelat la materiale existente și refolosibile.

Sub motto-ul „sustenabil, inspirant” cele patru mărci ale DAW au prezentat produse inovative pentru fațadă, perete, tavan și podea. Conceptul Plus (Plus Konzept) garantează faptul că cele patru firme de distribuție ale DAW sunt alături partenerilor, în toate fazele și pentru toate sarcinile impuse de realizarea unui proiect de construcție. Astfel, aceștia primesc toate serviciile dintr-o singură sursă, de la prima idee până la finalizarea cu succes a proiectului, profitând de know-how-ul transfrontalier al celor patru mărci și astfel își pot realiza la un înalt nivel calitativ ideile – o plusvaloare reală. Conceptul Plus s-a materializat și într-o broșură de o deosebită calitate, cu numeroase referințe de top, care a fost distribuită la standul expozițional...Mai mult


Sustenabil. Impresionant

Caparol a impresionat la expoziția ,,Farbe – Ausbau & Fassade” din München cu numeroase inovați

MÜNCHEN. Între 2 și 5 martie 2016 standul expozițional Caparol din cadrul expoziției ,,Farbe – Ausbau & Fassade” a fost plin de vizitatori, devenind punctul central de atracție al meseriașilor din domeniul finisajelor în construcții... Mai mult


Caparol - Noutăţi la târgul Paint Finishing and Fassade 2013

Caparol a prezentat la Targul Paint Finishing and Fassade 2013 din Koln, cele mai noi produse pentru protecţia faţadelor, dar şi tehnici decorative pentru interior de ultimă generaţie.


Întâlnirea Partenerilor Caparol

Mai 2012

Partenerii şi distribuitorii DAW BENŢA au fost invitaţi la o sesiune
de întâlniri şi prezentări atractive despre activitatea Caparol:

Grupul DAW – Istoric și prezența pe piață.

Conceptul CENTRUL CAPAROL și CLUBUL CAPAROL

Optimizări și noutăți în oferta de produse și servicii

Invitat special :

Marius Ghenea – Antreprenoriat. Riscuri și oportunități