Trend 2020

Trend în schimbare

Cum se pot defini atât de exact trendurile actuale, în special lumile culorilor? Echipa interdisciplinară de la FarbDesign-Studio Caparol cercetează și dezvoltă pentru asta: specialiștii din arhitectură, design interior, design-ul culorilor și meșterii zugravi lucrează permanent – în afară de sarcinile lor din sfera configurării – la a identifica mișcări și curente și a dezvolta tendințe din acestea. Se cercetează la târguri internaționale, pe străzile metropolelor precum și în lumea digitală sau pe tărâmul științei. Bineînțeles că în acest timp se antamează și teme sociale precum și date actuale din artă și cultură.  Și apoi este vorba despre efectele pe care le au toate acestea asupra modei și lifestyle-ului – și, astfel, asupra lumilor culorilor spațiului interior.

Prin colaborarea cu colegele și colegii de la universitatea pentru știință aplicată și artă de la Institute International Trendscouting, din toate aceste observații iau naștere abordări concrete.

Fiecare trend nou este precedat de o atitudine de îndestulare. Obișnuința devine plictiseală și mulți oameni încep să-și piardă interesul. Pentru început, trendurile și culorile în trend se găsesc adesea numai în lumea modei, mai târziu pătrund și în lumea produselor. Deabea atunci când nuanța de culoare în trend este pe gustul societății atunci și producătorii auto și designerii de interior își însușesc trendul. În timp ce, la început, noul trend apare ca neobișnuit, cu timpul acesta devine o „normă”.