SUSTENABILITATE

 

SUSTENABILITATE

 

Sustenabilitate

Responsabilitatea pentru generațiile viitoare

Pentru noi, ca o companie tradițională de familie, durabilitatea este o parte esențială a filozofiei noastre corporative. Prin gândurile și acțiunile noastre, precum și prin produsele și soluțiile cuprinzătoare, aducem o contribuție importantă la calitatea vieții și la un trai sănătos, precum și la protecția climei și a resurselor.

Fapte nu cuvinte în vânt

Clădirile sunt al treilea cel mai mare contribuitor la depășirea obiectivelor climatice privind emisiile de CO2 în Germania și, prin urmare, joacă un rol deosebit de important în reducerea emisiilor de CO2. Între timp, am acumulat un set unic de cunoștințe, pe care am dori să le împărtășim cu dumneavoastră. Am fi bucuroși să vă consiliem!

 

Produse și soluții durabile

Producție neutră din punct de vedere climatic

Pentru a limita consecințele încălzirii globale, este necesar să se reducă semnificativ emisiile de gaze cu efect de seră. Din 2017, DAW produce deja în toate locațiile sale din Germania într-un mod 100% neutru din punct de vedere climatic. Prin Strategia climatică DAW 2025, urmărim în mod consecvent reducerea în continuare a emisiilor rămase în cadrul obiectivului climatic de 2 grade. Porniți într-o călătorie de descoperire cu turul nostru virtual de sustenabilitate.

Certificare

Am sintetizat toate informațiile necesare pentru certificarea sustenabilității (de exemplu, conform DGNB sau LEED) în mod clar și compact pentru fiecare produs în fișa de date privind sustenabilitatea. De asemenea, furnizăm declarații de mediu ale produselor (EPD) pentru diverse produse.

Oferim, de asemenea, propriul serviciu de consultanță pentru arhitecți. Acest lucru vă sprijină planificarea, de exemplu, pentru certificările DGNB și LEED. Caparol este, de asemenea, membru fondator al Consiliului german pentru construcții durabile (DGNB).

Premiile pentru durabilitate - un bun exemplu

O serie de premii confirmă standardele noastre înalte de sustenabilitate. De exemplu, compania noastră a fost desemnată câștigătoare a Premiului Responsible Care al VCI Hessen pentru a treia oară în 2021. Juriul a subliniat în mod deosebit abordarea globală care constă nu doar în a face sustenabile etapele individuale de producție, ci și în a proiecta întregul lanț valoric pentru sustenabilitate.

În plus, lacurile noastre pe bază de camelină și uleiurile din lemn, care contribuie la biodiversitate, au câștigat premiile GreenTec Awards 2018 la categoria "Building & Living" și DGNB Sustainability Challenge 2019 la categoria "Innovation", iar noi am primit premiul "My Good Example 2020" al Fundației Bertelsmann.

Pactul Global al Națiunilor Unite

Din 2012, DAW este membră a Pactului Global al Națiunilor Unite (UNGC), cea mai mare inițiativă din lume pentru o guvernanță corporativă responsabilă. Bazată pe un total de zece principii - inclusiv pe subiectele centrale ale drepturilor omului, ale standardelor de muncă, precum și ale mediului și climei - inițiativa urmărește viziunea unei economii globale durabile în beneficiul tuturor oamenilor.