PATRU MĂRCI, O PREZENȚĂ INSPIRANTĂ

MAI  MULTĂ PERFORMANȚĂ DINTR-O SINGURĂ SURSĂ
pentru arhitecți, investitori și proiectanți 


Standul expozițional comun al Caparol, Alsecco, Disbon și Lithodecor a devenit punct de atracție.

Opt coloane construite din euro-paleți, fiecare înaltă de cinci metri, se înalță precum niște faruri pe deasupra evenimentului expozițional. Acestea sunt decorate cu exponate și marchează colțurile și laturile standului de la expoziția de materiale de construcții BAU 2017 desfășurată la München între 16-21 ianuarie. Paleții din lemn brut și profilele de tip T pe alocuri ruginite, care susțin al doilea nivel al standului, provin de la standul expozițional de la BAU 2015. Pe cât a fost posibil s-a apelat la materiale existente și refolosibile. 

Sub motto-ul „sustenabil, inspirant” cele patru mărci ale DAW au prezentat produse inovative pentru fațadă, perete, tavan și podea. Conceptul Plus (Plus Konzept) garantează faptul că cele patru firme de distribuție ale DAW sunt alături partenerilor, în toate fazele și pentru toate sarcinile impuse de realizarea unui proiect de construcție. Astfel, aceștia primesc toate serviciile dintr-o singură sursă, de la prima idee până la finalizarea cu succes a proiectului, profitând de know-how-ul transfrontalier al celor patru mărci și astfel își pot realiza la un înalt nivel calitativ ideile – o plusvaloare reală. Conceptul Plus s-a materializat și într-o broșură de o deosebită calitate, cu numeroase referințe de top, care a fost distribuită la standul expozițional.

Patru lumi ale culorilor, ca sursă de inspirație

Noile trenduri de culoare de la Caparol, pentru configurarea spațiilor interioare, prezentate de Studioul de Design al Culorii (FDS) au făcut furori.

Niște ochelari virtuali VR, o consolă și un proiector i-au condus pe vizitatorii curioși prin încăperi virtuale, prin intermediul software-ului de configurare SPECTRUM. Au putut să se plimbe liberi în acest spațiu fără a-și mișca picioarele. Printr-un clic al mouse-ului pe o imagine aleasă, au putut modifica suprafețele podelei, peretelui, tavanului și mobilierului, atât în ceea ce privește materialele utilizate cât și structurile și culorile.

Sistemul de termoizolație a fațadei din cânepă Capatect Natur+ a primit la începerea BAU 2017 de la ministrul federal al construcțiilor, dr. Barbara Hendriks, o distincție în cadrul premiului BAKA pentru produse inovative.

Cu noua linie de produse CapaGeo, al căror lianți sunt realizați din materii prime 100% regenerabile, dorim să ne adresăm clienților orientați către un stil de viață ecologist.

La capitolul protecția fațadelor, tehnologia Nano-Quarz (NQG³) oferă un management inteligent al umidității, care permite o și mai rapidă uscare a fațadei.

Alsecco a prezentat clienților sub deviza „Fațadă funcțională” o multitudine de variante de finisare: piatră naturală, clincher, gresie, ceramică și sticlă, dar și tencuieli.

Fațadele funcționale de la Alsecco se disting atât printr-o ridicată capacitate de configurare, cât și prin rezistență și stabilitate.

Ca și sistem de termoizolație al fațadelor fără conținut de algicide și fungicide, compania Alsecco a prezentat sistemul Alprotect Aero Free. Capacitatea ridicată de rezistență a acestui sistem împotriva algelor și infestării cu ciuperci, este datorată tehnologiei inovative Sol-Silikat aplicată la realizarea tencuielii ușoare Alsilite ecoFree. 

Disbon a prezentat DisboPUR A 326, o rășină de reacție bicomponentă, pigmentată, cu uscare rapidă. Ineditul este că podeaua este circulabilă pietonal după  doar 2,5 ore și complet rezistentă la solicitare după 24 de ore. Noua acoperire este rezistentă la substanțe chimice și ușor de curățat.

Lithodecor a prezentat cinci exponate ale fațadei sale ventilate. Pe deasupra capetelor vizitatorilor plutea noul sistem Litho Glaskeramik, un panou pentru placarea fațadelor realizat din sticlă reciclată.

Litho Stone are aparența unei fațade din piatră masivă, este însă o placă de piatră naturală cu o grosime de doar câțiva milimetri aplicată pe un beton ușor. Cu ea se pot produce formate cu suprafața de până la 1,8 x 4,3 m. Acestea sunt cu până la 60% mai ușoare decât fațadele din piatră naturală clasice.

Prin intermediul Litho Photovoltaic Plusenergiefassade pereții exteriori devin mici centrale electrice deoarece panourile solare produc energie.