Lazuri/Lacuri pentru lemn

Protecția și întreținerea lemnului


Lemnul este unic. Deosebit de frumos. Natural, cald, plăcut. Are însă nevoie de protecție și de întreţinere. Am folosit dintotdeauna lemnul pentru construcția, decorarea și utilarea locuințelor.

Nu ne-a dezamăgit niciodată. La rândul nostru, dorim să-l protejăm, să-i redăm și să-i păstrăm cât mai mult timp aspectul inițial, să-i prelungim frumusețea.


Dezvoltată de Caparol pentru a face față intemperiilor extreme din Alpi, gama inovativă de produse pentru întreținerea lemnului îi conferă acestuia o protecție de durată, în condițiile unei aplicări rapide și ușoare.

Noutatea constă în folosirea unei tehnologii inovative ce utilizează produse ecologice - materii prime regenerabile – şi garantează totodată un nivel ridicat de performanță.

Caparol preia nu numai responsabilitatea față de mediul înconjurător, dar contribuie și la economisirea materiilor prime pe plan global.

Prin achiziționarea unui produs premium Caparol, contribuiți activ la protecția mediului și dispuneți în același timp de performanțe ridicate.

Indiferent de tipul lemnului folosit, de domeniul de aplicare și de tipul lazurilor dorite, Caparol vă pune la dispoziție produsul perfect, datorită experienței și competenței unei mărci puternice. 
 


Caparol Holzschutz Grund - Grund incolor de protecție a lemnului, pe bază de ulei natural, cu conținut de solvenți, destinat tratării lemnului la exterior împotriva apariției ciupercilor care colorează (albăstresc) și a celor care distrug lemnul (putrezire).

Caparol HolzschutzGrund se aplică în strat subțire, penetrând rapid și în profunzime fibra lemnului. Conține substanțe active ce conferă o protecție pe termen lung împotriva putregaiului, albăstrelii și a ciupercilor ce distrug lemnul. Optimizează aderența straturilor de lazură la suprafața lemnului și oferă o durabilitate și o eficacitate ridicată straturilor ulterioare de finisaj.Penetrează rapid lemnul și îi conferă o protecție îndelungată contra putrezirii. Se aplică cu o pensulă din păr natural, ca prim strat, pe toate suprafețele de lemn - cu sau fără stabilitate dimensională - aflate la exterior: mobilier de grădină, cabane, ferestre, uși, porți,obloane, garduri, șindrile, balcoane, pergole etc.

Lemnul se impregnează cu 1-2 straturi de Caparol HolzschutzGrund, până la saturare. După 24 ore, suprafața se vopsește cu minim 2 straturi de Caparol ImprägnierLasur sau Caparol AquaLasur.

 


Caparol Impragnier Lasur - lazură hidrofobă pe bază de rășini alchidice, destinată nuanțării și protecției elementelor exterioare de construcție din lemn, stabile și instabile dimensional, împotriva condițiilor atmosferice: intemperii, umiditate și UV.
Produsul este gata pregătit pentru utilizare și se aplică cu o pensulă plată cu păr natural.
Datorită pigmenţilor săi speciali de protecție împotriva radiațiilor UV (inclusiv nuanțele deschise) şi a umidității, lazura este ideală pentru protecția la exterior a elementelor din lemn fără stabilitate dimensională, cum ar fi: cabane și  mobilier de grădină, porți, garduri din scânduri, șindrilă, balustrade etc. Datorită capacității mari de penetrare în lemn, Caparol ImprägnierLasur nu se exfoliază și este totodată ușor de aplicat.

Lemnul se impregnează cu 1-2 straturi de Caparol HolzschutzGrund, până la saturare. După 24 ore, suprafața se vopsește cu minim 2 straturi de Caparol ImprägnierLasur.

Se utilizează doar la exterior. Nu este recomandată pentru elemente din lemn care pot veni în contact direct cu produsele alimentare neambalate sau cu hrana pentru animale. Nu se recomandă pentru lemnul în contact permanent cu solul sau cu apa.

 


Caparol Aqua Lasur - lazură hibrid pe bază alchid-acrilică, în strat gros, diluabilă cu apă, conținând materii prime regenerabile (formulă cu 24% ulei de in).
Având o formulă inovatoare, cu efectul său de hidro-perlare împotriva umidității și cu blocarea radiațiilor UV (inclusiv pentru nuanțele deschise), stratul gros de lazură oferă o protecție extremă împotriva intemperiilor, nu se exfoliază și este ușor de aplicat – nu picură. Are o capacitate ridicată de difuzie la vaporii de apă.
Este gata pregătită pentru utilizare: se aplică cu o pensulă dintr-un amestec de păr natural și sintetic, fiind ideală pentru protecția la exterior a elementelor din lemn cu sau fără stabilitate dimensională, de exemplu: ferestre, uși, pergole, balcoane, porţi, garduri, foişoare, cabane și Link spre produs mobilier de  grădină etc.

Lemnul se impregnează cu 1-2 straturi de Caparol HolzschutzGrund, până la saturare. Este tixotropă (nu picură), cu o formulă inovatoare pe bază de rășini alchidice și acrilat, destinată suprafețelor de înaltă calitate, conferind protecție ridicată împotriva condițiilor atmosferice extreme: intemperii, umiditate, UV.

Se utilizează doar la exterior. Nu este recomandată pentru elemente din lemn care pot veni în contact direct cu produsele alimentare neambalate sau cu hrana pentru animale. Nu se recomandă pentru lemnul în contact permanent cu solul sau cu apa.