Accente cu tehnica „scurt încrucișat”

 

Accente cu tehnica „scurt încrucișat”

 

Accente cu tehnica „scurt încrucișat”

Dacă doriți să dați un nou suflu aspectului vizual al pereților interiori, ar trebui să vă gândiți la cea mai uzuală tehnică de aplicare – ”scurt încrucișat”. Cu ajutorul vopselelor, lazurilor și tencuielii periate, această tehnică conferă pereților și tavanelor un aspect de înaltă calitate. Nu este necesar tapetul standard sau cel cu inserție de fibră de sticlă. Tehnica ”încrucișată” pune în valoare fiecare interior cu structura sa specială. Pe această pagină oferim toate informațiile despre această tehnică. Vă explicăm de unde și-a luat numele, cum se aplică și cum arată la final.

Aplicarea ”scurt încrucișat”: denumirea spune totul

Tehnica aplicării ”scurt încrucișat” este una dintre tehnicile de lazurare sau ștergere. Aceasta include toate lucrările de interior în care pereții și tavanele sunt decorate artistic, folosind vopsea și lazură cu urme vizibile ale uneltelor de aplicare. Tehnica ”scurt încrucișat” își trage numele de la modul în care este aplicată. Vopseaua sau lazura se aplică pe perete cu o pensula sau o perie. Aceasta este folosită pentru a desena o cruce peste vopseaua sau lazura încă umedă. Aceste mișcări dau structură materialului decorativ și un model unic. Apoi vopseaua sau lazura se lasă sa se usuce. După aceea, peretele, inclusiv tehnica de aplicare în cruce, este gata. Nu sunt necesarie alte etape de lucru suplimentare.

Materialul potrivit decide

Pentru ca tehnica ”scurt încrucișat” să arate bine, sunt necesare produse de înaltă calitate. Acest lucru are mai multe avantaje. Materialul rămâne umed mai mult timp și este deschis pentru prelucrare o perioada mai îndelungată. În plus, un material de înaltă calitate este mai ușor de prelucrat. Aceasta înseamnă: ca e nevoie de mai puțin material decorativ pentru a decora întregul perete cu această tehnică de aplicare. Acest lucru, la rândul său, înseamnă și o economie mai mare la bani. În afară de aceste criterii, nu există restricții de care să țineți cont atunci când alegeți materialul pentru tehnica ”scurt încricișat”.

Produse potrivite de la Caparol

Caparol oferă numeroase produse de înaltă calitate pentru tehnica ”scurt încrucișat”.  Acestea includ vopsele, lazuri și mase de șpaclu decorative. Vopselele noastre Metallocryl Interior, Metallocryl Exterior, precum și CapaGold și CapaSilber sunt potrivite pentru finisaje de interior. Cele mai bune rezultate se obțin cu lazurile DecoLasur în variantă mată sau lucioasă, precum și cu ArteLasur. În categoria maselor de șpaclu cu alicare și structurare cu pensula și peria, oferim produsul MultiStruktur în trei granulații diferite. Dacă aveți întrebări despre aceste produse, experții calificați Caparol vă vor ajuta în orice moment.

Cele mai importante informații dintr-o privire

Denumirea provine de la modul în care este aplicată tehnica scurt încrucișat. Masa de șpaclu, vopseaua sau lazura se aplică pe perete cu ajutorul unei role, iar apoi se modelează cu o pensulă sau o perie, prin  mișcări scurte și încrucișate. Produsele de înaltă calitate asigură mai mult timp pentru prelucrare. Caparol oferă numeroase produse din gama vopselelor, lazurilor și maselor de șpaclu decorative, care sunt potrivite pentru a fi aplicate in tehnica ”scurt încrucișat”.

Capadecor MultiStruktur

Descoperiți noi dimensiuni cu posibilități fascinante de design

Mai mult

CapaGold

Momente magice, toate în aur

Mai mult

Capadecor ® ArteLasur

Impresionant și modern - pe suprafețe netede și texturate

Mai mult